Glow in the Dark Tattoos

De trekking van de gloed in de donkere tatoeage

We houden allemaal van tatoeages en het is geweldig dat er zoveel variatie beschikbaar is met alle tattoo-stijlen en ontwerpen die er zijn, maar hoe zit het met gloed in de donkere tatoeages? Glow in the dark tatoeages kan er geweldig uitzien onder zwart licht, maar er zijn een aantal verrassende risico’s en onzekerheden als het gaat om gloeien in de donkere tattoo-inkt. We beginnen onze analyse van deze tatoeages met een snelle blik op hun geschiedenis.

Fosfor en andere ingrediënten

Toen ze voor het eerst werden ontwikkeld, bereikten glow in the dark tattoos hun effect op een meer eenvoudige manier, maar een die behoorlijk gevaarlijk was. Jaren geleden gebruikte glow in the dark tattoos op fosfor gebaseerde verbindingen, wat kankerverwekkend is! Dit bereikte een effect dat consistent gloeide, maar dat zou kunnen leiden tot een aantal huidaandoeningen, waaronder kanker!

Tegenwoordig zijn tattoo-inkten beschikbaar die reactief zijn op UV-licht (in plaats van te gloeien met fosfor), maar omdat de FDA geen inkten reguleert voor tatoeages, is er heel weinig informatie over deze inkten. Een lijst met ingrediënten is niet direct beschikbaar voor de meeste grote fabrikanten, hoewel sommigen beweren niet giftig en natuurlijk te zijn (maar onthoud dat fosfor ook natuurlijk is). Ook zijn de gegevensbladen over deze inkten niet gebaseerd op wetenschappelijke menselijke studies omdat de FDA er niet bij betrokken raakt! Niet alleen dat, sommige van deze inktmerken gebruiken glycerine op dierenbasis of andere ingrediënten op basis van dieren. Vanwege de onzekerheid over wat je in je huid zou stoppen met glans in de donkere tatoeages, laat je een beslissing nemen zonder veel gegevens.

Impact op lange termijn

Er is ook gemeld dat de gloed in de donkere tatoeages in de loop van de tijd aanzienlijk verandert. Wat kan beginnen als een bijna onzichtbare tatoeage, wordt verkleurd en zeer zichtbaar. Zo vervagen sommige blauwe gloed in de donkere inkten vaak in geel en bruin als ze worden blootgesteld aan te veel zon. Glow in the dark tatoeages zijn ook typisch uitdagender om te maken dan normale tatoeages, omdat ze een blacklight en een bijzonder ervaren tattoo-artiest nodig hebben.

Hoewel het normaal is om enthousiast te zijn over het idee van gloed in de donkere tatoeages, is het belangrijk ervoor te zorgen dat tatoeages op een verantwoorde, veilige manier en met hoogwaardige inkten worden gemaakt! In de loop van de tijd zal er waarschijnlijk meer informatie beschikbaar komen over de langetermijnimpact van glans in de donkere inkt op de menselijke huid, maar voorlopig is hun veiligheid en levensduur onzeker.

Posted on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *