Tatoeages worden een onderdeel van beeldende kunst

De tattoo-industrie en haar cultuur zijn in de loop der jaren geëvolueerd. Je kunt tatoeages in de mainstream zien, tatoeages worden beeldende kunst en groeien over het algemeen in sociale acceptatie.

In dit artikel bekijken we redenen waarom het tattoo-paradigma is verschoven. We zullen ook praten over hoe tattoo-artiesten profiteren en genieten van deze wereldwijde interesse in tattoo-cultuur.

Uit de subcultuur en in de mainstream

De houding van de samenleving ten opzichte van tatoeages is veranderd. Het laat zien in de veranderingen van stereotypen en de toename van populariteit van de kunst. Tatoeage is de beeldende kunstwereld binnengegaan en heeft een nis uitgehouwen.

Toenemende populariteit en acceptatie voor tatoeages

Precies zeggen wanneer de publieke perceptie van verschoven tatoeages subjectief is. Toch is er een merkbare verandering in hoe mensen tatoeages dragen en beschouwen.

In een interview met The Atlantic vertelt 15+ jaar ervaren tattoo-artiest en studio-eigenaar Michelle Myles over hoe de tattoo-cultuur is veranderd.

Myles vertelt over ‘een 57-jarige vrouw (die) gisteren mijn winkel binnenkwam voor haar eerste tatoeage.’De beschermheer was een BBC-medewerker en ze kreeg een gigantische slang op haar onderarm getatoeëerd.

De klantenkring die Michelle bedient, is in de loop der jaren geëvolueerd. Haar dokter heeft een tatoeage met volledige mouwen. Ze kent een succesvolle advocaat met een volledige rechtszaak. Myles is van mening dat tatoeages en body art ‘overgestoken zijn naar elke klasse, leeftijd, geslacht en achtergrond.”

Myles bedankt een recente hausse in de tattoo-cultuur in New York City voor het helpen van tatoeages in de schijnwerpers. Misschien heeft het iets te maken met tatoeages die tot 1997 illegaal zijn in NYC. Of het kan zijn omdat New York City de mode- en entertainmenthoofdstad van de wereld is – waar stijlen en trends worden geboren.

Het kan ook helpen dat de New York Historical Society tatoeage als de beeldende kunst beschouwt.

Tatoeages als kunstwerken

Tattooed New York was een nieuwe museumtentoonstelling georganiseerd door de New York Historical Society. Het richtte zich op de zelfpresentatie van tatoeages – zowel de esthetiek van de persoon als de tatoeage. Niet alleen dat, de tentoonstelling onderzocht de tattoo-cultuur, van de oorsprong tot vandaag.

Van de rand van de samenleving tot buitenstaanderkunst, tatoeages hebben een lange weg afgelegd. Museumconservatoren zoals Lee Anne Hurt Chesterfield, curator van het Virginia Museum of Fine Arts, zien tatoeages als de ‘buitenstaander’-kunstvorm die het ooit was.

‘Als je door de kunstgeschiedenis kijkt’, zegt Chesterfeld, ‘komt er altijd een kunstvorm naar voren die niet zo geaccepteerd is.”

Het lijkt erop dat deze kunstvorm verder is gegaan dan de opkomst en nu is gevestigd.

Tatoeages in de wereld van de schone kunst

Nu mensen tatoeages meer waarderen, zien ze de artistieke waarde van tatoeages. Het medium vormt een uitdaging voor de traditionele kunstwereld, maar fotografie helpt die kloof te dichten.

Een medium dat niet kan worden gekocht of verkocht

Wanneer je de huid als canvas gebruikt, creëer je een interactief, ademend kunstwerk. Maar het menselijk lichaam is vergankelijk en dus ook de kunst.

Meester Japanse horishi (of full body tattoo-artiest) Horiyoshi III vindt dat zijn tekeningen uitsluitend op de menselijke vorm horen. Hij gelooft dat zijn tekeningen alleen op de huid tot leven kunnen komen.

In een interview met The Japan Times stelt Horiyoshi III: “Daarom laat ik mijn ontwerpen nooit zien als zogenaamde kunst.”Hij heeft de uitdaging effectief samengevat door tatoeages als kunstwerken te beschouwen.

Je kunt geen tatoeage in een frame weergeven. Je kunt geen tatoeages kopen, verkopen of verhandelen zoals je andere kunstwerken kunt. Tatoeagekunstenaars worden betaald voor hun arbeid, maar er is geen gemakkelijke manier om handel aan het werk zelf te koppelen.

Dat wil zeggen, totdat je een aantal fantastische foto’s maakt.

Fotografie helpt tatoeage om een levensvatbare kunst te worden

Dankzij fotografen en museumconservatoren kan tatoeage worden getoond als de fijne kunst die het is. Kijk maar hoe een museum in Californië en een fotograaf Japanse tatoeages presenteren als beeldende kunst.

Japanese Tattoo: Perseverance, Art, and Tradition was een extreem populaire tentoonstelling samengesteld door het Japanese American National Museum in Los Angeles, CA. Het bevatte een samenwerking van vele wereldberoemde tattoo-artiesten.

Kip Fulbeck documenteerde de traditionele Japanse body art in zijn fotoserie en boek Permanence: Tattoo Portraits. Levensgrote versies van zijn werk werden tentoongesteld en verkocht in het Virginia Museum of Fine Arts.

Body Art in de media- en entertainmentindustrie

Tatoeages kunnen een vergankelijke kunst zijn die niet aan je muur kan worden geplaatst, maar dat betekent niet dat mensen ze niet zien en waarderen.

De tattoo-cultuur is de mainstream binnengegaan. Je kunt het zien in de manier waarop de media naar de tattoo-industrie en artiesten kijken.

Kijk naar enkele van de headliners die trots hun tatoeages dragen. Lees over enkele van de vele tattoo-artiesten van beroemdheden en het professionele leven dat ze leiden.

Beroemdheden met tatoeages

Amerikanen zijn verliefd op beroemdheden. Veel filmsterren, atleten en zelfs politici staan bekend om hun geweldige tatoeages. Hier zijn slechts een paar geïnkt celebs :

Met zijn volwassenheid ging tieneridool Justin Bieber helemaal uit met zijn tatoeages.

Voormalig New England Patriot Brian Barthelmes is niet alleen bedekt met tatoeages – toen hij stopte met voetbal, opende Barthelmes zijn eigen tatoeagesalon!

Wist je dat veel van de grondleggers van Amerika tatoeages hadden? Lees over deze wereldleiders met tatoeages.

Dwayne “The Rock” Johnson is een van de hardst werkende beroemdheden in Hollywood. Met de hulp van de beroemde tattoo-artiest Nikko Hurtado, heeft The Rock onlangs zijn iconische Brahma Bull-tatoeage aangepast.

Tatoeage is een kunst en alle soorten mensen krijgen tatoeages

Tatoeages stonden vroeger aan de rand van wat als sociaal aanvaardbaar wordt beschouwd, maar tegenwoordig hebben allerlei mensen tatoeages. Op de werkplek zijn tatoeages te zien. De tattoo-markt blijft groeien en de populariteit van tattoo’s blijft stijgen.

Het hebben van een tatoeage diskwalificeert je niet langer automatisch om de baan te krijgen die je wilt. Huffington Post heeft het meest recente woord over tatoeages op de werkplek :

Jongeren maken zich geen zorgen over hun tatoeages of piercings terwijl ze werk zoeken.

Tijdens het wervingsproces zijn goede zakelijke kleding, goede verzorgingsgewoonten en hygiëne belangrijkere visuele kenmerken.

Hoewel tatoeages sociaal veel acceptabeler zijn dan ze waren, kunnen sommige werknemers hun tatoeages tijdens een bepaalde baan helpen (of moeten) verbergen.

Hoe populair zijn tatoeages tegenwoordig? Overweeg deze statistieken gepubliceerd door Business Insider :

-Mensen doen hun huiswerk voordat ze een tatoeage krijgen. “First tattoo” is de op één na populairste wereldwijde zoekterm. De eerste is ‘persoonlijke gezondheid.”

Tatoeages blijven populair bij de jeugd. Meer dan een derde van alle millennials heeft minstens één tatoeage.

Mensen met tatoeages zijn gepassioneerd – en ze willen meer inkt! 92% van de mensen met een of meer tatoeages wil een andere krijgen. Er is zelfs een social media-platform genaamd Tattoodo. Het is speciaal ontworpen voor tattoo-liefhebbers en professionals.

Iedereen kan een professionele tattoo-artiest worden

Het is simpel, maar het is niet gemakkelijk. Met de juiste training, toewijding en hard werken kan iedereen een succesvolle tattoo-artiest worden.

Volgens Business Insider is de wereldwijde tattoo-industrie ongeveer $ 50 miljard USD waard. Allerlei artiesten leren tatoeëren, zodat ze een deel van die markt kunnen verdienen.

Grafische ontwerpers kunnen aan hun portfolio’s werken door tatoeages te oefenen. Leren hoe tatoeages daadwerkelijk te maken, kan een tweede inkomstenbron worden. Evenzo kan een getalenteerde beeldend kunstenaar schetsen tekenen (en verkopen) voor tattoo-artiesten om met klanten te gebruiken.

Studenten met de juiste vaardigheden kunnen tatoeages gebruiken om hun rekeningen te betalen. Met tatoeage kunnen artiesten een talent voor tekenen vertalen naar een levensvatbaar carrièrepad. Studenten kunnen tatoeages gebruiken als een ‘zijdruk’ terwijl ze hun hoger onderwijs volgen. Het is leuker en lonender dan voor Uber te rijden.

Liefhebbers van tatoeage en lichaamsmodificatie kunnen hun hobby nemen en er hun werk van maken. Verander je passie in je beroep. Neem uw persoonlijke interesses en doe een investering in uzelf.

Body Art & Soul Tattoos

Body Art & Soul Tattoos biedt tegelijkertijd training in de kunsten en een vak. We leren je een ambacht dat je een leven lang kunt gebruiken en de meeste van onze hoofdartiesten zijn vandaag begonnen als kunststudenten en kwamen toen naar ons om hun dromen na te jagen. Nadat je je tattoo-stage hebt afgerond, garanderen we je een jobaanbieding in een van onze winkels.

Je mag de kunst waar je van houdt oefenen terwijl je je carrière opbouwt. Word een professionele tattoo-artiest en ontwikkel een vaardigheden die je overal ter wereld kunt meenemen.

Start een chat met een adviseur om erachter te komen hoe u aan de slag kunt.

Posted on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *